Phoebe Bridgers & Maggie Rogers ‘Iris’ Cover säljer 28 000 betalade nedladdningar på en dags tillgänglighet

Det började med en Twitter-garanti – den hyllade indiesångaren / låtskrivaren Phoebe Bridgers lovade att täcka Goo Goo Dolls minivanrockklassiker “Iris” om Donald Trump förlorade presidentvalet. Det togs till nästa nivå med svar från andra alternativstjärnor och kritikers älskling Maggie Rogers, som svarade med att fråga om Bridgers kunde använda några reservharmonier på hennes återgivning. Och nu kommer det att bli en av veckans bästsäljande låtar.

Bridgers och Rogers “Iris” -omslag – krediterat “Phoebe & Maggie” och såldes som en betal-vad-du-önskar en dags exklusiv på Bandcamp – sålde 28 000 exemplar denna fredag ​​(13 november) i USA. enligt de första rapporterna till Nielsen Music / MRC Data. (Bandcamp rapporterar endast försäljning som uppfyller Billboards minimipriströskel för att inkluderas i diagramberäkningar.)

Även om låten inte längre finns att köpa (eller för att streama), skulle detta dagsnummer sannolikt placera Phoebe & Maggies “Iris” i strid med att bli en av veckans bästsäljande låtar (spårningsvecka 13-19 november. ). Som referens skulle 28 000 i försäljning ha varit tillräckligt i försäljning till Billboards topplista för Digital Song-försäljning många veckor hittills i år – men för den här spårningsveckan kommer det att möta en viss hård konkurrens i Billie Eilishs nya låt “Därför är jag”. liksom flera countrylåtar vars försäljning har ökat efter framträdanden vid onsdagens CMA Awards.

En dags försäljning totalt kan också vara tillräckligt för att duon “Iris” täcker att tävla om det multi-metriska Billboard Hot 100-diagrammet. Det skulle vara ett särskilt anmärkningsvärt Hot 100-inträde för båda artisterna, eftersom varken Bridgers eller Rogers ännu har dykt upp i diagrammet. (Båda har noterat flera poster på Billboards Hot Rock & Alternative Songs-diagram, där Bridgers nådde topp 25 på 2018 för sitt gästspel på Lord Hurons “The Night We Met”, och Rogers kom till nr 18 2016 med sin breakout-hit “Alaska.”)

Related Posts