Walter C. Miller, legendarisk tidigare regissör av Grammys, Tonys och CMA Awards, dör 94 år

Walter C. Miller, den Emmy-prisbelönta före detta regissören / verkställande producenten av Tonys, Grammys och CMA Awards, dog den 13 november, avslöjade CMA på lördag (14 november). Han var 94.

”Walter var uppenbarligen den mest oförglömliga karaktären jag någonsin har träffat i en arbetsförmåga, och en av mina närmaste vänner utanför verksamheten,” sade tidigare producent av Grammy Awards Ken Ehrlich i ett uttalande. “När vi först sattes samman 1980 av Pierre Cossette att göra Grammys tillsammans, efter ett möte med Walter, tvivlade jag på att vi någonsin kunde arbeta tillsammans, men med åren gick jag inte bara att respektera hans förmågor som var betydande, utan att älska honom som en mentor, en medsammandragare och en vän. Människor som har känt oss båda genom åren ser kopplingen och förresten är det inte alltid vackert. Men genom det hela, oavsett om han hade armarna runt mig eller händerna runt min hals, hade vi ett av de mest underbara och uppenbarligen framgångsrika partnerskapen under mer än 30 år. Han satte en outplånlig prägel på i stort sett alla han jobbar med, och som de säger ‘de gör dem inte längre som Walter längre.’ ”

Miller arbetade också för CMA i fyra decennier i olika produktionskapacitet. “Walter var en absolut TV-legend”, säger Sarah Trahern, CMA: s verkställande direktör. “När du arbetade med honom visste du omedelbart att du var i storhetens närvaro. Han gav så mycket innovation och briljans till CMA Awards under de 40 år han arbetade med organisationen.”

Han föddes 1926 och började sin TV-karriär på 40-talet som belysningsdirektör för sortens serier The Horn och Hardart Children’s Hour på NBC. Bland hans andra tidiga poäng arbetade Miller på Startime, The Bell Telephone Hour och Sing With With Mitch.

Related Posts